eagle schreef op 2 January 2015 - 02:06 #3970925
Avatar
2918 berichten
Te enthousiast
Mijn g400 is dood aan het gaan dus ik zoek een nieuwe. De g402, g502 en g602 zijn de opvolger volgens Logitech en zouden hetzelfde comfort bieden als de g400-generatie en mx518-generatie dus dat zijn de belangrijkste kandidaten. De reviews zijn postief dus met de prestaties zal het wel goed zitten maar reviewers testen vaak maar kort. Heeft er iemand een van deze en wat is je mening mbt landurig comfort en duurzaamheid?

Ik ga nog even ranten want na uren onderzoek doen zonder duidelijke winnaar moet ik het even kwijt.

1) Die g402 is 60 fucking euro, dat is dan het instap model. De g302 telt niet die heeft een andere vorm. Mijn g400 was 35e, en daarvoor kon je een mx518 voor 25/30e krijgen. 2) Waarom moeten al die topproducten uitgefaseert worden na 1 lifecycle? Ze doen het ook met toetsenborden. Mijn prachtige UltraX Premiums, nergens meer te krijgen. Nee, neem maar een K740, kost je wel 3.5x zoveel. 3) Terug naar de g402. Er zit een gyroscoop sensor in als 2e sensor zodat je nog sneller kan muizen.. maar de g502 en g602 hebben die niet! Maw ze zijn zelf niet overtuigt van hun eigen dubbele sensor tech om het ook in de topmodellen ze stoppen. 4) Wireless was vroeger kut voor gaming en duur, lekker makkelijk, overslaan. Nu maken ze de g602 even duur als de g502, stoppen ze er een optische sensor in, en afgezien van een paar mmo-achtige knoppen aan de zijkant is de g602 mooier dan de g502 en g402 die het mooie ronde design van een g400/mx518 verkrachten met 5 extra hoekige buttons ipv 2. Fijn meer knoppen, meer knoppen die fans van dit model dus nooit nodig hebben gehad en nu dus ook niet willen. Moet ik nou de g602 ook nog serieus gaan nemen?




Los hiervan:
Zijn de Deathadder 2013 en Steelseries Rival goed? Zelde prijsrange maar een stuk simpelere keuze. Natuurlijk wel een compleet andere vorm.
Clash schreef op 2 January 2015 - 02:11 #3970926
Avatar
1509 berichten
Net 1337 geweest
Deathadder

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
JelluN schreef op 2 January 2015 - 08:13 #3970928
Avatar
168 berichten
Amateur
g502 is te zwaar om serieus mee te gamen

G402 is een beetje een rare muis want die gebruikt dezelfde sensor als de G100S plus een gyroscope om snele bewegingen aan te kunnen, de sensor zelf kan maximaal 2.7 meter per seconde aan.

G302 is kut om meerdere redenen

DA2013 en DA Chroma zijn mooie muisjes als je de firmware update

Rival valt na 4 weekjes uit elkaar maar voor de rest wel mooi muisje, wel zwaar.
MeatpuppeT schreef op 2 January 2015 - 10:59 #3970929
Avatar
5512 berichten
Professional
JelluN schreef:
g502 is te zwaar om serieus mee te gamen

Te zwaar? :cry:
Laat hem dat zelf bepalen als die em test in de mediamarkt ofzo?
Ik speel al jaren met de G5/G500 met het extra gewicht van 27gram erbij. Dat vind ik gewoon fijn.
FYI: Door ff snel te googlen komen beide muizen op max 140 gram aan daarmee.

OT: Damn... ik had niet eens door dat die muizen zo snel weer van de markt gehaald worden. Bad business voor logitech lijkt mij? :S

De Rival heb ik ook eens mee gespeeld, maar alleen kort. Leek mij in ieder geval ook een hele goede muis
JelluN schreef op 2 January 2015 - 11:28 #3970932
Avatar
168 berichten
Amateur
G502 is minimaal 121g, de muis die ik nu gebruik (finalmouse) is 74 g.

Boven de 100g is niet te doen behalve als je op kei hoge sens speelt.
svygge schreef op 2 January 2015 - 11:43 #3970933
Avatar
45 berichten
Noob
JelluN schreef:
g502 is te zwaar om serieus mee te gamen

G402 is een beetje een rare muis want die gebruikt dezelfde sensor als de G100S plus een gyroscope om snele bewegingen aan te kunnen, de sensor zelf kan maximaal 2.7 meter per seconde aan.

G302 is kut om meerdere redenen

DA2013 en DA Chroma zijn mooie muisjes als je de firmware update

Rival valt na 4 weekjes uit elkaar maar voor de rest wel mooi muisje, wel zwaar.

Ik weet niet van waar je het haalt dat die Rival na 4 weken uit elkaar valt? Is een prima muis buiten dat na een tijdje het rubber afslijt, wat logisch is.
MeatpuppeT schreef op 2 January 2015 - 12:51 #3970935
Avatar
5512 berichten
Professional
JelluN schreef:
G502 is minimaal 121g, de muis die ik nu gebruik (finalmouse) is 74 g.

Boven de 100g is niet te doen behalve als je op kei hoge sens speelt.

Nogmaals. Dat is jouw eigen gevoel erbij...
JelluN schreef op 2 January 2015 - 17:34 #3970942
Avatar
168 berichten
Amateur
svygge schreef:
JelluN schreef:
g502 is te zwaar om serieus mee te gamen

G402 is een beetje een rare muis want die gebruikt dezelfde sensor als de G100S plus een gyroscope om snele bewegingen aan te kunnen, de sensor zelf kan maximaal 2.7 meter per seconde aan.

G302 is kut om meerdere redenen

DA2013 en DA Chroma zijn mooie muisjes als je de firmware update

Rival valt na 4 weekjes uit elkaar maar voor de rest wel mooi muisje, wel zwaar.

Ik weet niet van waar je het haalt dat die Rival na 4 weken uit elkaar valt? Is een prima muis buiten dat na een tijdje het rubber afslijt, wat logisch is.

ervaringen van vrienden van me en internet.
radicaL3i schreef op 2 January 2015 - 19:18 #3970946
Avatar
8515 berichten
f0rever 2nd
Ik ging van g400 -> g400s -> g402

Vond de g400s toch beter dan de g402 die ik nu heb, de g402 heeft een net wat andere vorm en paar teveel random knopjes.

EDIT: fix mij een g400s mag je mijn g402 hebben ^^


Laatst gewijzigd op 2 January 2015 - 19:19

JelluN schreef op 2 January 2015 - 22:19 #3970952
Avatar
168 berichten
Amateur
TL;DR koop een G400 als je er een kunt vinden.
radicaL3i schreef op 3 January 2015 - 08:25 #3970957
Avatar
8515 berichten
f0rever 2nd
JelluN schreef:
TL;DR koop een G400 als je er een kunt vinden.

G400s is beter aangezien die kabel van de G400 niet goed is vastgezet aan de muis, bij de -s zit ie verstevigd vast
JelluN schreef op 3 January 2015 - 08:33 #3970958
Avatar
168 berichten
Amateur
radicaL3i schreef:
JelluN schreef:
TL;DR koop een G400 als je er een kunt vinden.

G400s is beter aangezien die kabel van de G400 niet goed is vastgezet aan de muis, bij de -s zit ie verstevigd vast

De G400s heeft een andere ROM dus de sensor voelt anders (minder goed) aan, maar dat is mierenneuken eigenlijk.
SCHADUW schreef op 3 January 2015 - 12:21 #3970960
Avatar
3298 berichten
Vierkante ogen
En ik zit hier nog steeds... met mijn MX510 :B
pauluZ schreef op 3 January 2015 - 18:31 #3970968
Avatar
8314 berichten
Gamelux Elite
SCHADUW schreef:
En ik zit hier nog steeds... met mijn MX510 :B

ik mx518 :B

alles is versleten van mijn mx518 :( helaasch helaasch.....

Welke muis wordt er nu aangeraden.... ik wil niet zo'n futuristische muis en niet al te veel knoppen... mouse4/5 en middelmouse is genoeg voor mij!

en aangezien deze topic van januari is en alle muizen (g400/500) niet meer verkocht worden ben ik toch benieuwd welke fijn is om een potje mee te gamen.

Ik zat zelf te denken aan de steelseries rival tot nu toe


Laatst gewijzigd op 10 October 2015 - 10:02

ufear schreef op 3 January 2015 - 19:50 #3970973
Avatar
2944 berichten
The Hacker
Zojuist van G400s naar G402, ligt imo wel net ietsjes fijner in de hand, laat wel iets horen als ik wat potjes heb gespeeld
eagle schreef op 14 January 2015 - 23:54 #3971450
Avatar
2918 berichten
Te enthousiast
Bump for education!

Ik heb mijn g400 gefixt, knock on wood, met deze methode. Slecht filmpje maar het idee was duidelijk.

Overigens zie ik de logica niet in van deze fix, in plaats van dat het dikke stuk (met blijkbaar de halve kabelbreuk) vooraan in de goot zit geklemt en zit het nu in de palm, los, vrij om te bewegen en daardoor intern helemaal te breken. Maar fuck it, hij doet het nu al weer bijna een week fulltime zonder uitval en daar gaat het om. Als je nog een voor dood verklaarde muis hebt liggen, probeer dit.


Laatst gewijzigd op 14 January 2015 - 23:59

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->