semigear schreef op 23 September 2014 - 20:42 #3966691
Avatar
3549 berichten
Vierkante ogen
Beste Gameluxers,

Ik wil graag een dedicated server opzetten, alleen krijg ik mijn poort (27015) maar niet fatsoenlijk open.

Setup: UPC Modem > Linksys Router > PC

UPC Modem Poort 27015 (UDP) open gezet naar 192.168.1.104
Router Linksys Poort 27015 (UDP) open gezet naar 192.168.1.104
PC een static IP gegeven, namelijk 192.168.1.104

Op 192.168.1.104:27015 vind ik mijn server wel, op mijn internet ip niet...

Maar port 27015 blijft dicht...
Wat doe ik fout?

edit: Voor mijn gevoel gaat het mis tussen de router en mijn upc modem...
edit2: Zojuist in het Modem het volgende verandert: Poort 27015 (UDP) open gezet naar 192.168.1.1 (dit is mijn router's IP), maar werkt ook niet..

Ik zou zelf denken dat het modem de port nu open zet naar mijn router, en mijn router de port openzet naar mijn pc.. blijkbaar niet
semigear schreef op 23 September 2014 - 21:06 #3966694
Avatar
3549 berichten
Vierkante ogen
UPC
UPC.jpg

LINKSYS
LINKSYS.jpg

CMD
CMD.jpg
Ydereen schreef op 23 September 2014 - 21:35 #3966695
Avatar
4308 berichten
Vierkante ogen
Modem > dhcp aan router > dhcp uit
Router wan poort niet gebruiken en alleen 1 2 3 of 4
Poort open zetten op upc modem en draaien met die hap
Even kijken of je hem ook open hebt staan in de windows firewall en ik weet niet wat je virusscanner allemaal blokkeert. Makkelijste is op windows firewall even uit te zetten om snel te testen.
Ydereen schreef op 23 September 2014 - 21:39 #3966696
Avatar
4308 berichten
Vierkante ogen
Je kan ook op upc dmz aanzetten naar de router toe en dus kijken naar je windows firewall. Dan moet je wel even kijken welk ip de router van het upc modem krijgt.


Laatst gewijzigd op 23 September 2014 - 21:40

semigear schreef op 24 September 2014 - 12:10 #3966716
Avatar
3549 berichten
Vierkante ogen
Kun je het wat makkelijker formuleren?
Quote:
Modem > dhcp aan router > dhcp uit
Niggu?
Quote:
Router wan poort niet gebruiken en alleen 1 2 3 of 4
Hoe krijg ik dan een internet verbinding via mijn router?
Quote:
Even kijken of je hem ook open hebt staan in de windows firewall en ik weet niet wat je virusscanner allemaal blokkeert. Makkelijste is op windows firewall even uit te zetten om snel te testen.
Firewall is voor mensen zonder zelfvertrouwen, staat bij mij uit.


In ieder geval bedankt voor je reactie, hopelijk snel wat toelichting!
mJm schreef op 24 September 2014 - 12:51 #3966718
Avatar
508 berichten
Veel vrije tijd
UPC MODEM -> 27015 -> Router IP
Router -> 27015 -> PC IP

Zo moeilijk is het niet :)


Je kan ook je Router IP in het DMZ van je modem zetten.
blew schreef op 24 September 2014 - 13:11 #3966721
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
dmz is makkelijker man dan worden alle porten automatisch geforward

ik weet alleen niet of je het ip van je router als dmz host op moet geven of het ip van je pc zelf
semigear schreef op 24 September 2014 - 13:13 #3966723
Avatar
3549 berichten
Vierkante ogen
Ja, heb op Tweakers ook een topic geopend en nu is het allemaal een stuk duidelijker. Blijkbaar heeft je router ook een WAN en LAN adres, waarbij ik alles moest forwarden naar mijn WAN adres.

Er is mij daar geadviseerd de router om te bouwen tot AP (Acces Point), en dat is denk ik hetzelfde als wat Ydereen probeerde te vertellen. Dat ga ik nu dus maar even doen...

Toch bedankt!


Laatst gewijzigd op 24 September 2014 - 13:13

blew schreef op 24 September 2014 - 13:18 #3966725
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
ja man WAN adres is je externe ip adres (bijvoorbeeld 87.214.126.14) en je LAN adres is het "interne" ip van je modem/router (vaak 192.168.1.1 of iets hoger)
semigear schreef op 24 September 2014 - 13:23 #3966726
Avatar
3549 berichten
Vierkante ogen
Ja, maar blijkbaar heeft je router ook een WAN en een LAN,
Router LAN: 192.168.1.1
Router WAN: 192.168.0.19

Daar ging het dus de mist in. In principe heb ik door mijn router nu twee verschillende netwerken (0.x en 1.x), en daar ga ik verandering in brengen door van mijn router een AP (Acces Point) te maken. Op die manier loopt alles zometeen dus via 0.x (of 1.x, geen idee :P)


Laatst gewijzigd op 24 September 2014 - 13:24

WsH schreef op 24 September 2014 - 13:56 #3966728
Avatar
7502 berichten
Gamelux Elite
Uuuuuw zo ja hij heeft dus Modem (UPC) + extra router --> PC

Dus zijn router "WAN" = zijn netwerk tussen de modem van de UPC en de router zijn WAN poort.

Maar inderdaad wat Yde zegt, laat gewoon die router lekker in het midden alleen maar shit doorsturen en de modem handelt het IP uitdelen af.


Laatst gewijzigd op 24 September 2014 - 13:56

semigear schreef op 24 September 2014 - 15:54 #3966733
Avatar
3549 berichten
Vierkante ogen
Yes. En het werkt nu! Naar alle waarschijnlijkheid.
Voor de mensen die een potje 1.6 willen spelen: PM :D
Admin rechten mag je kopen voor 5 doekoe p/m

Bedankt iedereen!


Laatst gewijzigd op 24 September 2014 - 18:51

mJm schreef op 24 September 2014 - 16:43 #3966737
Avatar
508 berichten
Veel vrije tijd
Je hebt ons keihard genaaid met je verkeerde verwoording. Het is geen UPC modem , het is een UPC modem router. Dat veranderd de hele zaak droelkop :D
semigear schreef op 24 September 2014 - 18:53 #3966743
Avatar
3549 berichten
Vierkante ogen
mJm schreef:
Je hebt ons keihard genaaid met je verkeerde verwoording. Het is geen UPC modem , het is een UPC modem router. Dat veranderd de hele zaak droelkop :D
Een modem is toch altijd een router (dhcp)?? ANyway sorry voor de verkeerde verwoording bruur, en bedankt voor je hulp!
mJm schreef op 24 September 2014 - 21:16 #3966749
Avatar
508 berichten
Veel vrije tijd
semigear schreef:
mJm schreef:
Je hebt ons keihard genaaid met je verkeerde verwoording. Het is geen UPC modem , het is een UPC modem router. Dat veranderd de hele zaak droelkop :D
Een modem is toch altijd een router (dhcp)?? ANyway sorry voor de verkeerde verwoording bruur, en bedankt voor je hulp!

Haha tis allemaal nogal ingewikkeld, maar het werkt dus je kan kapot gaan :D

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->