semigear schreef op 8 March 2014 - 12:32 #3956077
Avatar
3538 berichten
Vierkante ogen
Beste hardlopers, bodybuilders & chick verslinders,

Ik wil na dit weekend gaan beginnen met hardlopen voordat de dag begint. Hiermee bedoel ik dus dat ik graag 's morgens wil gaan hardlopen.

Mijn conditie is niet erg spectaculair. Ik doe 4x in de week Crossfit, met 2x in de week sportklimmen als aanvulling. Nu wil ik dus gaan aanvullen met wat conditietraining, i.v.m. een aantal runs waar ik aan mee ga doen.

Ik heb alleen 0% ervaring met hardlopen, en vroeg me af of er hier mensen zijn die ervaring hebben met het 's morgens hardlopen. Doe je dit op een lege maag? Opwarm tips? Etc.
kden1m schreef op 8 March 2014 - 12:40 #3956078
Avatar
8008 berichten
Gamelux Elite
Ik vind het persoonlijk fijner om in de ochtend op een lege maag hard te lopen..Waarschijnlijk heb je niet super veel tijd omdat je nog andere dingen moet doen, dus als je gaat ontbijten en daarna instant hardlopen, ja dat rent voor mij iig niet fijn..En je kan ook aan interval training doen..Tijdens het hardlopen soms even 10 sec voluit sprinten en daarna weer rusten..Dit herhaal je dan een aantal keren ..Voor de rest gewoon rennen :B
jansenR schreef op 8 March 2014 - 12:44 #3956079
Avatar
542 berichten
Veel vrije tijd
Als je interval doet train je je conditie veel beter, ik heb hier in zwolle tijdje les gehad van bertold berger, een marathon loper.. en er zijn stom genoeg heel veel technieken die heel simpel zijn en als je die gebruikt.. loop je makkelijker en ben je in no time conditioneel fit

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
semigear schreef op 8 March 2014 - 12:48 #3956080
Avatar
3538 berichten
Vierkante ogen
Haha bedankt kden1mbo. Heb inderdaad al gelezen dat je op een lege maag het beste kunt gaan hardlopen, zodat je beter ontbijt. Verder is interval natuurlijk ook een goede tip, maar gaat dit samen met hardlopen?

Mijn uiteindelijke doel is om met een constante snelheid, een x aantal kilometers te kunnen rennen. Het lijkt mij dan ook om juist hierop te trainen. Mijn vraag is dus:

Ik ren 15 minuten op een constante snelheid. Vervolgens ga ik 10 minuten interval training doen (20sec vol gas, 10 sec rust, 14x herhalen). Vervolgens weer 15 minuten constante snelheid naar huis.

Zou dit een goede training zijn? Of kun je interval & hardlopen het beste scheiden? Dus de ene dag 30 minuten constant, de andere dag 20min interval?

Verder heb ik ook gelezen dat er een bepaalde techniek zit aan het hardlopen. Knieën hoog, rug recht (doh), en je hele voet gebruiken. Iemand nog meer tips?

@Jansen; heb je misschien een aantal van die tips waar je het in de post over hebt?


Laatst gewijzigd op 8 March 2014 - 12:50

kden1m schreef op 8 March 2014 - 12:53 #3956081
Avatar
8008 berichten
Gamelux Elite
Gaat prima samen :) En haal goede hardloopschoenen, anders is het gg
semigear schreef op 8 March 2014 - 13:43 #3956084
Avatar
3538 berichten
Vierkante ogen
Ja heb Reebok Nano 3.0's :-)

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
nl.sheez schreef op 8 March 2014 - 13:47 #3956085
Avatar
3923 berichten
Vierkante ogen
1 ding: GA NIET TE SNEL TE VER EN TE LANG LOPEN, je knieen hebben tijd nodig om op te bouwen, dus ook al kun je het conditioneel aan, je spieren zijn NIET STERK GENOEG NOG knoop dat aub in je achterhoofd en wees niet zo eigenwijs als ik was (van 0 naar 16km in 1u40m na 1 maand pas)

KUT ERVARING


Laatst gewijzigd op 8 March 2014 - 13:51

yrraB schreef op 8 March 2014 - 14:21 #3956087
Avatar
1334 berichten
Bijna 1337
kden1m schreef:
Ik vind het persoonlijk fijner om in de ochtend op een lege maag hard te lopen..Waarschijnlijk heb je niet super veel tijd omdat je nog andere dingen moet doen, dus als je gaat ontbijten en daarna instant hardlopen, ja dat rent voor mij iig niet fijn..En je kan ook aan interval training doen..Tijdens het hardlopen soms even 10 sec voluit sprinten en daarna weer rusten..Dit herhaal je dan een aantal keren ..Voor de rest gewoon rennen :B

Dit

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
semigear schreef op 8 March 2014 - 14:59 #3956091
Avatar
3538 berichten
Vierkante ogen
nl.sheez schreef:
1 ding: GA NIET TE SNEL TE VER EN TE LANG LOPEN, je knieen hebben tijd nodig om op te bouwen, dus ook al kun je het conditioneel aan, je spieren zijn NIET STERK GENOEG NOG knoop dat aub in je achterhoofd en wees niet zo eigenwijs als ik was (van 0 naar 16km in 1u40m na 1 maand pas)

KUT ERVARING
Dankjewel voor de tip! Met mijn crossfit & klimachtergrond ga ik er vanuit dat mijn knieën sterk genoeg zijn. Ben ook een squat boy, al snap ik dat je wellicht andere spieren gebruikt met hardlopen. Conditioneel wordt het zwaarder denk ik!

Desalniettemin, ga ik zometeen beginnen met tien minuten hardlopen op een rustig tempo (niet te zwaar ademen), eenmaal aangekomen bij m'n bestemming (warande :P) ga ik 10 minuten interval doen, en vervolgens weer 10 minuten hardlopen naar huis.
toucI-IER schreef op 8 March 2014 - 18:59 #3956100
Avatar
3540 berichten
Honorary Gamelux Member
Ga daar maar niet van uit. Ik wielrende 3 keer per week, ging daarbij hardlopen en zit nu al 7 maand stil omdat mn scheenbeen geblesseerd is.
jansenR schreef op 8 March 2014 - 20:29 #3956103
Avatar
542 berichten
Veel vrije tijd
Hey,
Het waren echt hele kleine simpele dingetjes, Borst vooruit, rechte rug.. kin naar boven/voren, vuisten maken en duimen omhoog en je armen mee laten lopen en je benen ontspannen, dus als je loopt, als het ware je been een als die los van de grond is beetje laten zwaberen, het is best apart als je het zo leest, maar mischien keertje vragen als je een atletieker/marathon loper kent
kYun schreef op 9 March 2014 - 02:02 #3956109
Avatar
2487 berichten
Te enthousiast
Als je eerder van huis gaat ben je ook op tijd
fRe schreef op 9 March 2014 - 02:54 #3956111
Avatar
2203 berichten
Te enthousiast
gewoon supermarkt passeren en iets stelen, dan snel genoeg lopen, herhaal 3x per dag en je haalt het wel
dAVE. schreef op 9 March 2014 - 03:30 #3956114
Avatar
4781 berichten
Vierkante ogen
C25k weet je zeker dat je goed gaat om te beginnen

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
nl.sheez schreef op 9 March 2014 - 10:54 #3956116
Avatar
3923 berichten
Vierkante ogen
toucI-IER schreef:
Ga daar maar niet van uit. Ik wielrende 3 keer per week, ging daarbij hardlopen en zit nu al 7 maand stil omdat mn scheenbeen geblesseerd is.

idd, ik heb een gelijksoortig verhaal... altijd gesport denken dat ik wel sterk genoeg was voor hardlopen, mooi niet dus (tenminste niet op de manier hoe ik het opbouwde_

volgens mijn fysio krijgen je benen met hardlopen tot wel 6x je lichaamsgewicht te verduren, dus dat geeft je wel een ander perspectief denk ik

maar ik zie dat je maar 10 minuten gaat lopen, dan maakt het ook niet zo heel veel uit, maar ga je 1e maand echt niet langer lopen dan 60 minuten zoals ik heb gedaan... DOM DOM DOM
kippeh schreef op 9 March 2014 - 12:19 #3956119
Avatar
2593 berichten
Honorary Gamelux Member
Wat mensen zeggen over hardlopen op een lege maag.. succes met dat, je MOET juist eerst eten, daarna lopen en daarna weer eten! Zelf loop ik op dit moment rond de 24km, ben begon met 1 met rennen, 2 min lopen.. En dit elke week rustig opbouwen.. Iig het beste voor je spieren zodat ze eraan kunnen wennen

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
semigear schreef op 9 March 2014 - 15:30 #3956133
Avatar
3538 berichten
Vierkante ogen
Bedankt boys, gister voor de eerste keer serieus geprobeerd te joggen, maar zelfs op een normaal tempo hou ik het niet vol, en ik neem aan dat die steken in je zij niet vanzelf ophouden...

Heb wel gemerkt dat een rechte rug & grote happen naar adem wel helpen.

Morgenvroeg gaan we beginnen voor het echie. 07:00 de wekker, en van 07:05-07:30 lekker joggen, ben benieuwd!

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
ROBIN schreef op 9 March 2014 - 15:40 #3956135
Avatar
652 berichten
Veel vrije tijd
Die steken in je zij dat is je milt die steekt. Gwn vuisten maken en doorzetten naarmate je meer loopt stopt die pijn/steek. Als je plots weer begint met actief te sporten moet die milt aanpassen.
semigear schreef op 9 March 2014 - 15:43 #3956136
Avatar
3538 berichten
Vierkante ogen
Vuisten maken ja? Ik loop juist hard als een Afrikaan die door de bush bush heen slaat

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
Melli schreef op 9 March 2014 - 16:33 #3956139
Avatar
1881 berichten
Net 1337 geweest
Gister mudmasters 12km gedaan. Had weinig tot geen training. 1:50 erover gedaan. toch geluk dat ik geen blessure heb gekregen. Want ik sport vrij weining. Volgende keer voor de 1:30. Gaan vanaf volgende week trainen.

OT: Onverhard lopen is volgens mij ook beter. hiermee worden je kuiten actiever belast en worden ze sterker. En de klap op je heupen/knieen wordt opgevangen door een zachtere ondergrond.

Als dit niet waar is corrigeer mij, dit is mij verteld door een kennis :o

En begin lekker rustig aan. 6 min over een km doen is echt niet erg hoor. Langzaam opbouwen. Heb wel gemerkt hoe langzamer je loopt. hoe verder je komt.
semigear schreef op 9 March 2014 - 16:43 #3956142
Avatar
3538 berichten
Vierkante ogen
Toch netjes gedaan Melli! Ik ga 29 Maart meedoen aan de Viking Mud Run! Ben benieuwd of ik binnen 20 dagen een degelijke conditie heb opgebouwd om de 14KM in 2:00 uur te doen.
faah schreef op 9 March 2014 - 18:27 #3956151
Avatar
3190 berichten
Vierkante ogen
Ga ook maar weer eens beginnen, wil voor de zomer de 10K onder de 40 lopen.
Melli schreef op 9 March 2014 - 20:45 #3956155
Avatar
1881 berichten
Net 1337 geweest
En Runkeeper downloaden, of zo een tracking app dat bijhoud wat je loopt en hoeveel is ook wel handig vind ik. Zitten ook ingebouwde schemas in. Ook handing
Revenge schreef op 10 March 2014 - 02:08 #3956163
Avatar
1881 berichten
Net 1337 geweest
ik loop op een loopband
leipoesj schreef op 10 March 2014 - 11:52 #3956176
Avatar
10541 berichten
Eindbaas
Hangt af van je doel.. wil je duurloop of korte duur?
Duurloop is in principe langzamer en langer en korte duur is interval met bijvoorbeeld steeds sprints van 100meter.

Met volle maag vind ik persoonlijk beter, omdat je dan al vroeg je energie binnen krijgt en je maag ook langer aan het werk zet.
ReFleX-_^R schreef op 10 March 2014 - 22:00 #3956251
Avatar
2574 berichten
Te enthousiast
aiii succes man squatboy lol
zemik schreef op 10 March 2014 - 23:41 #3956260
Avatar
6054 berichten
Professional
Melli schreef:
Gister mudmasters 12km gedaan. Had weinig tot geen training. 1:50 erover gedaan. toch geluk dat ik geen blessure heb gekregen. Want ik sport vrij weining. Volgende keer voor de 1:30. Gaan vanaf volgende week trainen.

OT: Onverhard lopen is volgens mij ook beter. hiermee worden je kuiten actiever belast en worden ze sterker. En de klap op je heupen/knieen wordt opgevangen door een zachtere ondergrond.

Als dit niet waar is corrigeer mij, dit is mij verteld door een kennis :o

En begin lekker rustig aan. 6 min over een km doen is echt niet erg hoor. Langzaam opbouwen. Heb wel gemerkt hoe langzamer je loopt. hoe verder je komt.
Waar. Ik voetbal 3x per week, waarin ik behoorlijk wat km's afleg. Door winterstop ben ik maar gaan hardlopen, maar kreeg bij m'n eerste hardloopsessie direct last van shinsplint..kon ook liggen aan m'n schoenen/warm-up maar toen ik het opnieuw ging opbouwen op een grasveld had ik er 0 last van. Tegenwoordig hardloop ik wel op verhard grond, maar niet al te gek. 7,3km in 33min gemiddeld per keer.

2x voetbal, 1/2x sportschool, 1/2x hardlopen, 1x insanity per week. Hardlopen hangt vanaf of ik naar de sportschool ga ja of nee. Nu even 4 weken rust gezien ik zaterdag 2 tenen brak, 2 tenen gekneusd heb en m'n middenvoetsbeentje gekneusd :( //offtopic
faxity schreef op 11 March 2014 - 08:01 #3956267
Avatar
5422 berichten
Professional
Verschil is dat bij zachte ondergrond je meer van je voet oppervlak gebruikt dan bij harde ondergrond, je loopt er overigens ook trager op.
Bij harde ondergrond gebruik je kleiner oppervlak van je voet dus krijg je snelle last.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
mindlez schreef op 11 March 2014 - 10:45 #3956276
Avatar
4003 berichten
Vierkante ogen
Je kunt zo'n start2run app downloaden, als het mss interessant is voor jou dan :D
nick__FISH schreef op 11 March 2014 - 11:09 #3956277
Avatar
6074 berichten
Professional
Mijn ervaring met hardlopen is dat je er moe van word... :D
En dat het dus niet gewenst is om het te doen

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->