Corsair HS1

Geschreven door 'itons'' op Friday, 3 December 2010 om 17:31

Corsair is een producent die vooral bekend staat om zijn kwalitatieve RAM geheugen en voedingen. Met de HS1 headset betreed Corsair voor het eerst echt de gaming markt. Kan deze headset dezelfde kwaliteit bieden als Corsairs andere producten?

Ontwerp en uiterlijk
De Corsair HS1 wordt neergezet als een koptelefoon voor audiofielen door de makers. Bij het ontwerp van de headset heeft dat idee centraal gestaan en keuzes bepaald. De eerste kennismaking met het apparaat is dan ook indrukwekkend. De uitstraling is die van een kwaliteits product, de headset bestaat deels uit (nep)-leer, plastic en metaal en doet stevig aan. In de draad is een geluidskaart opgenomen, die tevens dienst doet als volumeregelaar en mute knop voor de microfoon. Dat verraad al een beetje dat de HS1 een USB headset is, met ingebouwde USB geluidskaart en geen analoge aansluitmogelijkheden. Natuurlijk weten we ook wel dat looks niet alles zeggen en hoewel de HS1 geen typische ‘gamer headset’ uitstraling heeft waren we toch gecharmeerd door de HS1.

De oorschelpen zijn met 50mm extra groot en aan de achterkant afgesloten met metaal. Het gesloten design zorgt ervoor dat je weinig omgevingsgeluid hoort. De oorschelpen zijn bekleed met stof. Dit is nadelig voor het afsluiten van omgevingsgeluid, maar comfortabeler als je de headset langere tijd op hebt. Onder de stof zit “Memory Foam”, schuimplastic dat er voor zorgt dat de oorschelpen zich zoveel mogelijk naar je hoofd vormen.

Aan de linkeroorschelp zit een microfoon vast die je omhoog of naar beneden kunt draaien. De boog die de microfoon arm maakt is zo dat de microfoon niet hinderlijk in je gezichtsveld komt, maar dat je wel duidelijk te verstaan bent door je teamgenoten. Hij is zelfs voor een deel flexibel waardoor de arm zo gebogen kan worden als je wilt. De geluidskwaliteit van de microfoon is uitstekend.

In de draad van de headset is de geluidskaart opgenomen. Deze heeft 3 knoppen, 2 voor het volume en 1 om de microfoon te muten. Als de microfoon op mute staat veranderen de LEDs van kleur, zodat je altijd weet of de microfoon aan of uit staat. De geluidskaart wordt bij langdurig gebruik wel warm, maar niet storend.

Weinig keus
Zoals gezegd heeft de geluidskaart alleen een USB aansluiting en ontbreken analoge aansluitingen. Dit betekend dat je de geluidskaart alleen i.c.m een PC kunt gebruiken en dat je gedwongen bent om gebruik te maken van de meegeleverde geluidskaart. Je kunt dus geen gebruik maken van de HS1 op bijvoorbeeld je iPod of je eigen geluidskaart. Dat is iets waar we in eerste instantie behoorlijk van schrokken, vooral bij het opstarten van de driver, want deze blijkt gebaseerd te zijn op dezelfde drivers die je vaak tegen komt bij goedkope USB geluidskaarten. Je kent ze waarschijnlijk wel, simpele kleine driver programma’s, vol met schuifjes en knopjes die allemaal niets lijken te doen.

Geluidskwaliteit
Niets bleek echter minder waar in het geval van de HS1. De HS1 ondersteund Dolby Headphone technologie, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een techniek om het geluid zo ‘echt’ mogelijk te laten klinken. Met de HS1 aangesloten op onze PC, een selectie muziek en games in de aanslag gingen we aan de slag met het driver programma. In tegenstelling tot onze eerdere ervaringen met de driver hoorden we nu wel verschil als schuifje x op standje y stond, en hoe! De geluidskwaliteit van de HS1 komt pas echt tot zijn recht als je de equalizer zo instelt als je zelf prettig vind. Er worden enkele voorgeprogrammeerde presets meegeleverd, voor bepaalde muziek soorten en bij elk van de presets kan je een duidelijk verschil horen. Het is perfect mogelijk om de nadruk te liggen op hoge tonen of lage tonen en alles daar tussen in. Zo kan je dus bijvoorbeeld de voetstappen ‘duidelijker’ maken in CS en het geluid van ratelende AK’s wat afzwakken. Erg prettig en handig!

Overall is de geluidskwaliteit van de HS1 erg goed. Om de beste resultaten te behalen is het wel nodig om te spelen met de instellingen van de equalizer, maar daarna kun je genieten van een headset die een geweldige geluidskwaliteit levert.

Comfort
De HS1 is bijzonder comfortabel om te dragen, ook na langere tijd. Het ontwerp van de headset zorgt ervoor dat er geen knel punten zijn. De hoofdband is breed en biedt voldoende padding. De oorschelpen zijn groot, zodat ze volledig over het oor vallen. Daarnaast zijn de oorschelpen met stof bekleed, wat er voor zorgt dat je oren niet zo ongelofelijk heet worden als je de headset meerdere uren achter elkaar op hebt. De HS1 is een uitzonderlijk prettige headset om op te hebben, na een dag gamen zet je hem af en heb je geen last van pijnlijke oren of een pijnlijk hoofd. Veel andere fabrikanten kunnen daar nog wel een puntje aan zuigen.

Conclusie
Met de HS1 zet Corsair een standaard neer voor gaming headsets op het gebied van geluidskwaliteit en comfort.

De instellingsmogelijkheden van de HS1 zorgen ervoor dat je er van kunt maken wat je wilt: een headset voor muziek, voor films of voor gamen. Een knapstaaltje werk, want verschillende merken beloofden dit al eerder, maar slaagden er nooit echt in. Corsair wel. De geluidskwaliteit is zeer goed en kan zich meten aan de kwaliteit van de gevestigde merken. Het betekend wel dat het geluid out-of-the-box wat vlak kan zijn, maar dat is te verhelpen door de equalizer juist in te stellen.

Qua comfort heeft Corsair gekozen voor extra grote, met stof bekleedde oorschelpen. Een keuze die goed uitgepakt heeft, want na uren lang gamen met de HS1 merk je nog steeds nauwelijks dat je hem op je hoofd hebt.

Echter zijn we niet alleen maar vol lofzang voor de HS1, want er zijn ook keuzes gemaakt die minder goed bevallen. Het is te betreuren dat de HS1 alleen gebruikt kan worden i.c.m de meegeleverde geluidskaart en dat de gebruiker vast zit aan de USB aansluiting. Dit beperkt de HS1 tot gebruik op de PC, wat eigenlijk zonde is van zo'n geweldige headset.

Alles bij elkaar genomen is de HS1 de perfecte headset voor de fervente gamer, die het niet erg vind om wat in te leveren op aansluitmogelijkheden in ruil voor uitstekend geluid en een prettig zittende headset. Eindoordeel: 9/10.

Corsair HS1 rating 9 out of 10

+/- punten

+ Geluidskwaliteit is uitstekend
+ Comfortabel, ook na uren lang gamen
- Alleen USB, geen 3.5mm jack
- Het is verplicht de driver te gebruiken om alles uit de headset te halen

Afbeeldingen

 

 

Specificaties

Headphones
    * Frequency response: 20Hz – 20kHz
    * Impedance: 32 Ohms at 1kHz
    * Dynamic range: 93dB A-wtd
    * USB power consumption: 250mW
    * Drivers: 50mm
    * Cable: 3 meters
    * Connector: USB Type A

Microphone
    * Type: Unidirectional noise-cancelling condenser
    * Impedance: 2.2k Ohms
    * Frequency response: 200Hz – 10kHz +/- 2dB
    * Sensitivity (1mW, 1KHz): -45dB +4/-2 dB

Inhoud
    * HS1 headset with USB connector and inline volume control/microphone mute
    * Driver/Utility CD for Windows® 7, Windows Vista and Windows XP
    * Quick start guide

Reacties

kayell schreef op 3 December 2010 - 17:55 0 thumbs
Avatar
 
ik heb nog nooit een review gezien waar een product lager kreeg dan een 8 :B
itons schreef op 3 December 2010 - 20:15 0 thumbs
Avatar
 
kayell schreef:
ik heb nog nooit een review gezien waar een product lager kreeg dan een 8 :B

meer/beter kijken dan :)
Neato3i schreef op 4 December 2010 - 08:13 0 thumbs
Avatar
 
kayell schreef:
ik heb nog nooit een review gezien waar een product lager kreeg dan een 8 :B
Agree, Itons is een beetje de Matthijs van Nieuwkerk van gamelux :evil:
qezjeh schreef op 8 December 2010 - 11:57 0 thumbs
Avatar
 
Weet je toevallig of hij ook werkt op de Mac? Aangezien je sws wel die drivers moet installeren. Staat bij dat de drivers Windows only zijn :[
itons schreef op 8 December 2010 - 12:00 0 thumbs
Avatar
 
qezjeh schreef:
Weet je toevallig of hij ook werkt op de Mac? Aangezien je sws wel die drivers moet installeren. Staat bij dat de drivers Windows only zijn :[

Heb geen mac, dus kan het niet testen. Als er windows only staat ga ik er vanuit dat het windows only is... :( Je zou het is na kunnen vragen bij corsair :)

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->