CoolerMaster Storm Inferno

Geschreven door 'itons'' op Saturday, 7 August 2010 om 0:56

Eén fabrikant die zich probeert te vestigen in de markt van gaming gear is CoolerMaster. CoolerMaster is sinds jaar en dag al een grote naam op het gebied van computer kasten en de koeling daarvan, kunnen ze ook de ‘hete’ gaming gear competitie aan met de CoolerMaster Storm Inferno?

Verpakking en uiterlijk
De Inferno wordt geleverd in een handzaam doosje met een uitklapbaar schermpje. Daarachter vinden we de muis en een uitleg van de belangrijkste functies. In de doos vinden we de muis zelf terug en een driver CD.

De Inferno zelf is een relatief kleine muis met een grote bolling. Dit betekent dat je pols meer op je bureau rust dan op de muis. Dit is een vorm waar je, afhankelijk van wat je gewend bent, even aan moet wennen. Het zorgt er ook voor dat de muis meer geschikt is voor gamers die met een claw-grip spelen dan voor palm-grip spelers. De muis biedt totaal geen ondersteuning voor je ringvinger, die dus naast de pink op het bureau rust.

Opvallend aan het uiterlijk is het enorm brede scrollwiel en de verlichte 6 hoekige profiel knop boven op. Afhankelijk van het actieve profiel verandert de verlichting van de profielknop. Jammer genoeg veranderen de rest van de LEDs op de muis niet mee, waardoor het niet mogelijk is om je gehele muis van kleur te laten wisselen. Tussen het scrollwiel en de profielknop vinden we 2 knoppen om de DPI hoger of lager te zetten. De huidige stand wordt aangegeven door 5 kleine ledjes links op de muis, je kunt dus 5 verschillende DPI waardes instellen per profiel. Bovenop en aan de buitenkant van de linker en rechter muisknop vinden we nog twee speciale knoppen terug. Standaard zijn dit de rapid fire (links) en macro knop (rechts). Dit zijn kleine knoppen, die net iets hoger liggen dan de gewone linker en rechter muisknop. Erg grappig om te zien dat CoolerMaster dit klassieke concept van rapid fire weer introduceert. Waar vroeger veel spellen een simpele gameplay hanteerden, waarbij meer klikken of duwen bijvoorbeeld een betere score betekende, is een rapid fire functie anno 2010 niet echt meer aan de orde.

Degelijkheid
De Inferno bestaat uit drie verschillende soorten plastic. Onderaan en bovenop vinden we een soort glimmend plastic, aangevuld met anti-slip plastic aan de zijkanten. De muisknoppen zelf bestaan weer uit een ander soort, ruwer, plastic. Hoewel het geheel een degelijke indruk maakt is de combinatie van de verschillende plastics niet super aantrekkelijk.

Software
De software die meegeleverd wordt op een CD is bijzonder uitgebreid. Zo uitgebreid zelfs dat het lastig is om te vinden waar je naar op zoek bent. Overal staan vinkjes, sliders en knopjes, terwijl niet altijd duidelijk is wat de functie ervan is. Je kunt profielen beheren, de DPI instellingen per profiel, macro’s aanmaken en nog meer. Echter is onduidelijk wanneer je welk profiel aan het beheren bent. Een grappige extra is dat je de instellingen voor de verlichting kunt aanpassen. Zo kun je het logo in de grip van de muis laten ademen of juist de LEDs voorop de muis laten knipperen bij elke toetsaanslag. Uiteindelijk functioneert de software wel naar behoren, maar het is alles behalve gebruiksvriendelijk.

Prestaties
De Inferno is een prettige muis in gebruik. De pointer is precies en slaat niet over bij snelle correcties. Door goed gebruik te maken van de verschillende DPI instellingen kan je het gedrag van de muis aanpassen naar wens. De extra knoppen zitten bij een heftig potje gamen niet in de weg, maar de DPI knoppen zijn wel lastig te bereiken in het heetst van de strijd. Met behulp van de software kan je alle denkbare macro's en combinaties instellen, iets dat vooral handig is voor de fanatieke MMO speler met tientallen spells.

Conclusie
Zoals bij veel gaming muizen zit het met de technische kant van de Inferno wel snor. De sensoren in gaming muizen zijn van dergelijke kwaliteit dat er nog maar weinig verschil waarneembaar is tussen verschillende muizen. De grote verschillen moeten zitten in de bouwkwaliteit, ergonomie, meegeleverde software en andere onderscheidende functies. Wat dat betreft probeert de Inferno, met zijn afwijkende en door de gebruiker aanpasbare uiterlijk zich vooral op looks te onderscheiden. Daar moet je van houden, niet iedereen zit te wachten om te gamen met een -letterlijk- flitsende muis.
 De software probeert vooral het maken van macro's en profielen te promoten, maar is dusdanig onhandig in gebruik dat je voor het instellen van je muis behoorlijk wat tijd moet vrijmaken. CoolerMaster gooit de gebruiker hier in het diepe en had beter met een aantal voorbeeld profielen kunnen komen, die dan naar harte wens aangepast kunnen worden.
Al met al is de Inferno vooral interessant voor de die-hard MMO gamer die op zoek is naar een muis met uitgebreide instellingsmogelijkheden voor een normale prijs. Voor FPS gamers is de Inferno iets minder interessant, de plaatsing van de extra muisknoppen is niet optimaal en de grip is voornamelijk voor clawgamers geschikt. 

Afbeeldingen

 

Specificaties

Model Number SGM-4000-KLLN1-GP
Available Color Black and Grey
Material Rubber Grip / ABS Plastic / Mesh Bezel / Metal Plate
Dimensions (W) 80X (H) 135 X (D) 40 mm (W) 3.16 X (H) 5.3 X (D) 1.6 inch
Net Weight 161.5 g / 0.356 lb
Sensor 4000 DPI Storm Tactical™ Laser Sensor
X&Y Axis Configuration Independent and programmable
Maximum Tracking Speed 115 IPS
Polling Time 1.0ms
Speed Measurement Real-time
Dynamic Surface Adaptation Tracks on all surfaces, lift-off distance 2mm
Onboard Memory 128Kb
Form Factor Right Hand Ergonomic
Button Assignment 11
Illumination IC controlled Illumination with red lighting effect
DPI Display LED

Reacties

TmK schreef op 7 August 2010 - 01:22 0 thumbs
Avatar
 
reviews met een filmpje zijn leuker
TheVirus2002 schreef op 7 August 2010 - 01:42 0 thumbs
Avatar
 
en de foto's resizen is ook wel handig haha XD
FwR[M] schreef op 7 August 2010 - 03:23 0 thumbs
Avatar
 
Beetje jammer dat ie zo klein is, ik heb liever muizen waar ik mijn hele hand op kan leggen zodat niet mijn pink over de muismat schraaft.

Maar mooie muis verder :D
Kikk3r schreef op 7 August 2010 - 10:11 0 thumbs
Avatar
 
idiote muis op het eerste gezicht
itons schreef op 7 August 2010 - 10:58 0 thumbs
Avatar
 
TheVirus2002 schreef:
en de foto's resizen is ook wel handig haha XD

ja i know, maar er zit een script op deze pagina die de target=_blank negeert :( even in een nieuwtabblad openen
talle schreef op 7 August 2010 - 11:26 0 thumbs
Avatar
 
zeer bijzondere muis!

nice review @_@ good read ;P
ee-iks-es schreef op 7 August 2010 - 13:01 0 thumbs
Avatar
 
goede review maar die muis ziet er echt niet uit.
SNOWPTRL.SE schreef op 7 August 2010 - 19:34 0 thumbs
Avatar
 
ee-iks-es schreef:
goede review maar die muis ziet er echt niet uit.

Vind ik ook, Coolermaster kijkt niet goed genoeg naar de grote namen zoals Steelseries, Razer en Logitech, maar willen een muis verkopen voor 8-year olds tbh.
ee-iks-es schreef op 7 August 2010 - 22:32 0 thumbs
Avatar
 
HBF schreef:
ee-iks-es schreef:
goede review maar die muis ziet er echt niet uit.

Vind ik ook, Coolermaster kijkt niet goed genoeg naar de grote namen zoals Steelseries, Razer en Logitech, maar willen een muis verkopen voor 8-year olds tbh.

Dit, ik wil een muis in huis die er normaal uit ziet maar goede prestaties levert.
Vr4nckuh schreef op 14 October 2010 - 01:49 0 thumbs
Avatar
 
ik zal wel vertellen hoe t muisje bevalt als ik em krijg, goed??
maak ik er een uitgebreide personal review van voor t spelen van FPS/RTS/ League of Legends etc.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->